Jangan main pakai jer, ok!!

SnowQueen | 7:22:00 PM | Thursday, May 5, 2011 |
Assalamualaikum w.b.t



Mak aihhh.... nak buruk senang jer kan tapi kalau nak cantik.. Ha, sediakan lah dulu poket tebal-tebal.. masa lak kena lama berzaman... Huhuhuuu...



Muka Lyna burn yang boleh dikatakan teruk jugak lah baru ni... Dah dua minggu dah balik camping tapi tak pulih-pulih lagi.. Tak de lah cakap sebelum ni putih sepu macam minah Korea! Tapi tak lah seteruk neh... Sob sob sob =,((... Pada mulanya Lyna naik hairan jugak lah... Orang lain pergi jugak, muka balik tak de cacat cela pun... Kira boleh menang lagi lah kalau masuk pertandingan Miss World... Huhu....



Mula-mula Lyna ingat sebab satu kejadian ni... Di mana Lyna tertidur atas kanvas pas balik bawak peserta Jamboree pergi lawatan ke UITM ker pas memasak (tak ingat lah) ... Masa tu letih sangat.. Sampai tertidur nyenyak bermimpikan putera raja lah kan... Haha.... Sedar-sedar masyaAllah.... peluh tak payah cakap lah... muka ni ha ibarat sejengkal jer dari matahari.. Patutlah tinggal Lyna seorang jer kat atas kanvas tuh.. Yang lain dah cabut lari!!!!! Adoyaiii.... Mana tak hitam!! Merelakan diri berada di bawah cahaya matahari terik... Dalam area kul 2-3 petang tuh!! Tak panas mana lah kan.... terbakar jer... Huhuhuhuuuu.... =,=



Pas tu balik maktab habis semua orang yang terserempak, lalu lalang tegur kenape hitam.. kenapa burn.. kenapa gelap gelita... Ishhhh... serabut weyhhhh.... Hahahhaaa... Ada seorang rakan ni tanya Lyna... Lyna ada pakai apa-apa tak masa pergi kem tuh.. Lyna yang jujur neh jawab lah... Ada, sunblock banana boat... Siap bagitahu lagi tuh berapa SPF sunblock tuh! Haha... XD









Budak tu pun cakap lah... Sunblock ni ikut muka.. Ada orang pakai memang membantu sangat dan ada orang pakai lagi teruk burn dia..... Dan Lyna lah kan orang tuh!!!! Haishhhh~~ Menurut rakan itu lagi, muka burn disebabkan sunblock lagi payah nak pulih berbanding burn matahari tuh sendiri (maksudnya yang tak pakai apa2 lah)... Ha, amek kau.... sunblock tuh tak de lah harga seringgit dua kan... Beli mahal tapi makin memburukkan!!!! Moral of the story... nak beli tuh jangan main bedal jer... Ambil tahu latar belakang barang tu dulu..... Ni tak ecited sangat nak bayar kat cashier... Ishhh~~



Dan sekarang Lyna tengah bergiat aktif dalam mencerahkan semula muka neh... Hari-hari buat facial sendiri dalam bilik... Tak boleh blah laa kan... Hahahaa... Alhamdulillah, okay lah sikit banding mula-mula balik dari kem dulu :)))))







Ni lah hasilnya!!! Tak burn mana lah kan... gelap gelita sikit jer... =,=







Kata Saya :: Perempuan dan kecantikan tak dapat dipisahkan.... (bukan auta tapi fakta!!) :PP



6 Budak Pemurah Datang Komen:

Attoae said...

hye kawan fb.. hehehe...

kte suka sunplay jek.. t nk beli yg vaseline punye lak.. tpi mahal sngt laa.. ;p

wAnIEy HuNNy said...

tapi still comey~ =)

SnowQueen said...

Attoae:: tu lah...mhal kn bnde2 nk cntkkn diri neh... haishh gune bedak sejuk jela cm tuh :PPP


waniey:: men angin jah... :PP

ubi said...

hitam itu menawan..hehe..muke ok ape!..

SnowQueen said...

burn ket laa...tp ni da thn cket..adat camping kan :))

misz athiqah said...

ha..ha..still cantik agi..dont worry...=)

♥ Jalan Cinta ♥