La Tahzan ~

SnowQueen | 12:37:00 AM | Monday, October 24, 2011 |
Assalamualaikum w.b.t



Luka apa yang mampu gusarkan hatimu ?? Kesedihan mana yang membuatkan air matamu gugur ?? Dan sayu apakah menjadikan kau seperti sedang memungut semangat baru .......



Semua itu adakalanya kau tak kan pernah mampu menjawab kepada insan yang bertanya. Ya, benar .. kadang-kadang ada duka yang tak mampu diceritakan melainkan hanya padaNya. La tahzan, jangan bersedih ..... Berdoalah padaNya. Ada masanya Dia memakbulkan doamu, adakalanya Dia lambat memakbulkan dan ada juga ketikanya Dia tidak makbulkan doamu ....



" Bila Allah cepat memakbulkan doamu, maka Dia menyayangimu
Bila Dia lambat memakbulkan doamu, maka Dia sedang mengujimu
Bila Dia tidak memakbulkan doamu, maka Dia sedang merancang sesuatu yang lebih baik untukmu ....


Bersangka baiklah pada Allah dalam apa jua keadaan
Kasih sayang Allah mendahului kemurkaanNya "









Pujuklah hatimu dalam menerima takdir dariNya. Kesedihan yang kau alami mungkin terselit 1001 hikmah yang terlindung oleh mata kasar .....


:))




Kata Saya :: Lain orang , lain ceritanya .....







Istikarah cinta ...

SnowQueen | 5:31:00 PM | Sunday, October 23, 2011 |
Assalamualaikum w.b.t



Baru lepas cuti panjang daripada menulis blog ni mulalah terkebil-kebil tak tahu nk type apa .... Sebelum dapat ilham menulis ni , nak sajikan dahulu lagu Istikarah Cinta bagi mereka yang mungkin belum pernah mendengarnya. Tapi, harap maaf berukband ini sudah sampai limitnya . Tak dapat nak upload video . Ha .. tapi tak perlu susah-susah search kat you tube sebabnya lagu kat blog Lyna ni lah lagu Istikarah Cinta . Baiklah, selamat mendengar *kepada yang mahu ^^




Istikarah Cinta - Sigma



Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..





Kata Saya :: Sukar untuk mengelak daripada tertulis tentangmu ! ^^

♥ Jalan Cinta ♥