Tiket wayang dan nilai sentimental

SnowQueen | 10:29:00 PM | Saturday, June 4, 2011 |
Assalamualaikum w.b.t




Hari ini (4 Jun 2011) barulah berpeluang keluar berjalan menyedekahkan duit kepada gedung beli belah Times Square ! Walaupun ekonomi sedang gawat, namun langkah kakiku tetap gagah memasuki satu persatu kedai, tingkat demi tingkat !! Haha XD



Seperti biasa, bila dah niat nak tengok wayang tuh sampai jer semestinya terus beli tiket kan ... Pada mulanya nak tengok Nur Kasih tapi pernah pasang hajat nak tengok dengan seseorang ... Jadi macam tak best je tengok dengan orang lain ... Huhuhuu ... Biarlah tak dapat tengok langsung kan ... sob sob =.=' .



Lepas tu nak tengok cerita Karak tapi tiket sold out laa pulak . Yang tinggal pukup 5.40 p.m . Mak aihhhh tak bising lah pulak mak kan balik lewat nanti ... Last sekali pilih lah cerita Pirates and The Caribbean (on the stranger tides). Yang biasa punya tinggal seat depan jer ... Jadi terpaksalah mengeluarkan dua not merah untuk tengok Pirates versi 3D. TAPI, berbaloi-baloi kot! Sumpah best !!!! Kapten Jack Sparrow terbaik lah !!! Jatuh cinta macam neh .... Ahahahaa XD





♥ Jack Sparrow !!!!!!!






Test .. test spek 3D dulu sebelum masuk hall :P:P





Lepas puas gelak ketawa dan menyerahkan sepenuh perhatian kepada cerita, tibalah masa mengisi kekosongan perut. Dah pilih makanan ni, sedar-sedar tiket wayang tadi hilang ! Sebagai penggemar menyimpan tiket-tiket wayang terutama cerita-cerita yang berjaya meraih 5 bintang harus berasa kecewa apabila tiket wayang tuh hilang ! Apa lagi, lepas jer makan setiap tapak yang pernah melangkah selepas tengok wayang tuh Lyna pergi semula. Dari lif, tandas, surau, sehinggalah ke kedai yang pernah disinggah semua masuk semula hanya demi sekeping tiket wayang !!! Fuhhhh ~~ Orang kehilangan suami pun tak cari laki dia macam ni kot !! Hahaaa ... Akhirnya, tetaplah hampa ... Mungkin tiket itu sudah disapu oleh cleaner, atau ditendang oleh pengunjung, atau terselit di mana-mana ... Ha, itu yang kita tak tahu ... hua3



Sebenarnya tiket wayang walaupun tak de nilai dari segi wang ringgit tapi ada nilai sentimentalnya sendiri . Tak tahulah bagi orang lain kan ... Bagi Lyna mengumpul tiket wayang merupakan satu kepuasan. Dan dek kerana kecewa tiket wayang hilang, Lyna ubati dengan membeli 4 helai baju!! Haha ... Boros nak mampus ! Tak sedar2 agaknya duit dalam akaun dah nazak =.="






Okay, 3 yang atas tuh semua cerdigan. Lyna beli banyak cardigan sebab ada orang suka tengok Lyna pakai cardigan *katanya ...




Apapun terima kasih kepada sepupu si pengarang jantung tercinta kerana setia menemaniku hari ini. Eceh !! Sayang kamu ketat-ketat lah




Ha, tu dia ... yang ke hulu ke hilir sehari suntuk dengan Lyna ! Nur Azreen namanya ... :))






Kata Saya :: Andai kisah kita boleh diceritakan, maka cerita itu cerita yang tak berpenghujung ....... :))))

5 Budak Pemurah Datang Komen:

ahsfantasy24 said...

klw sye ckap sy ske tgk
awk xpkai ape2 cmane ea?? hehe..

TC dear! <3

SnowQueen said...

err ... ahahahaa ... dtg ke s511 lau cm tuh :PPPP


tc too~ miss u !!

ahsfantasy24 said...

erk..
hehehhehee okay!

aida4eva said...

comell! aida pun kalau g TS xterlepas dari membeli baju. boross! (marah diri sndiri)
=.=

SnowQueen said...

hikhik ... bese laa name pun pempuan ... membeli tuh memberi satu kepuasan ! ha3 :PPP

♥ Jalan Cinta ♥